In en rond de kerk

Over de Brug

“Hoewel ‘Over de brug’ inmiddels een begrip is geworden, merken we tegelijk een zekere aarzeling. Is dat wel iets voor mij? Zal ik me er prettig bij voelen? Kortom de nodige koudwatervrees. Natuurlijk kunnen we iedereen verzekeren dat dit niet hoeft. Het beste is echter het zelf uit te proberen. Kerkzijn is niet meer wat het was. Nog steeds komen veel mensen iedere zondag op verschillende plekken samen. Dat is goed en inspirerend en wie een tijd lang niet in de kerk is geweest merkt hopelijk een verandering ten goede. Meer openheid, meer gastvrijheid en tegelijk ruimte voor het waardevolle uit de traditie. Kerkzijn gaat echter veel verder dan vieringen. Ontmoeting is belangrijk en ook uitwisseling. Bewust aanwezig in de samenleving en uit op samenwerking in plaats van buitensluiting. We hebben elkaar hard nodig in de plaatsen waar we wonen. De zoektocht naar zin en bezieling is daarom veel breder geworden en niet exclusief. Daar hoopt ‘Over de brug’ een eigen steentje aan bij te dragen. Durf die brug over te gaan! Letterlijk of figuurlijk. Het is beslist de moeite waard. “

Bovenstaande tekst is uit het programmaboekje van “Over de Brug”. Allerlei activiteiten worden georganiseerd om aan bovenstaande zin te geven. Via deze link komt u op de website van “Over de Brug” waar ontzettend veel informatie te vinden is.

Kerkelijke samenwerking

Regelmatig komen de vier kerkenraden van de gemeente Bellingwolde, Blijham, Vriescheloo en Weddebij elkaar. Men is op zoek naar intensieve vormen van samenwerking. Heel concreet uit dit zich in de gezamenlijke kerkdiensten. Zie hiervoor het rooster met de kerkdiensten elders op deze website.

De samenwerking wordt steeds intensiever. De vier kerken werken naar een federatie toe.

 

Blijham
Wedde
Bellingwolde

Klik op de foto om op de website van de protestantse gemeente van Bellingwolde, Blijham of Wedde te komen

Muziek tijdens de dienst

We hebben twee organisten die tijdens de kerkdiensten begeleiden: Etty de Boer en Jan Eefting. Daarnaast speelt soms een organist van de partnerkerken.  Tijdens bijzondere diensten zoals Kerst, Pasen bespeelt Sapphira Mulder de viool of dwarsfluit. 

 

 

De Bloemengroep

De bloemengroep bestaat uit enkele mensen die een bloemetje brengen bij mensen die ziek zijn of op andere manier wat bemoediging kunnen gebruiken. Meestal wordt het brengen van een bloemetje gekoppeld aan een bezoekje. Dit wordt vaak erg gewaardeerd. Ook worden er bloemen gebracht bij vrolijke gebeurtenissen, zoals geboorte, huwelijk of een jubileum.

Dit wordt mogelijk gemaakt door giften van particulieren en waar nodig ondersteunt de diaconie dit initiatief ook financieel.

De bloemengroep zijn we samen, mocht u dus weten van mensen die ziek zijn of om een andere reden een bloemetje nodig hebben of verdienen, laat het de bloemengroep weten!

Contactpersoon voor de bloemengroep is Hetty Koetje tel: 0597-768009, email: koetjelzing@hotmail.com.

Open Koffie-ochtenden

Waar?Het Trefpunt in Vriescheloo
Wanneer?De laatste woensdag van de maand van 10.00 uur – 11.30 uur
Wie?Voor iedereen uit Bellingwolde,Blijham, Vriescheloo en Wedde.Jong, oud, man, vrouw, kerkelijk, niet kerkelijk.
Wat?Koffie/thee drinken met aandacht voor elkaar. Even bijpraten…..prima! Een spelletje doen….ook leuk! Een verhaal vertellen….. wij zijn benieuwd.
Weten?

Info en/of opgave voor vervoer bij Johanna Hulsman
Tel. 0597 – 541147 of jwhulsman@home.nl of bj Woutje Boomsma tel. 0597-541145 a-mail: woutjeboomsma@planet.nl